Työterveyshoitaja Anniina Raittinen uskoo, että kipulaastarit voivat olla yksi tapa lievittää tuki- ja liikuntaelinkipuja ja lihasjumeja lääkkeettömästi. Laastarien teho perustuu ihmiskehon omien lämpö- ja infrapunasäteiden heijastamiseen ja niitä on saatavilla erilaisilla muotoiluilla. FIR (Far infrared) -terapian teho ja vaikutus on todistettu julkaistuin kliinisin tutkimuksin.
Työterveyshoitajan vastaanotollaan Anniina Raittinen on paljon tekemisissä tuki- ja liikuntaelinvaivojen kanssa.
– Kohtaan työssäni esimerkiksi paljon ihmisiä, jotka tekevät fyysisesti raskasta työtä tai hyvin staattista työtä toimistossa, Anniina mainitsee.
Hänen mukaansa FIT kipulaastarit voivat olla toimiva osa omahoitoa kaiken ikäisille. Niitä voidaan testata esimerkiksi lihaskipuihin, venähdyksiin, revähdyksiin tai tulehdusten aiheuttamiin kipuihin.
– Näitä voi suositella kokeilemaan turvallisesti osana omahoitoa, koska kyseessä on lääkkeetön hoito. Lääkkeettömät hoitomuodot ovat kivun hoidon pohja ja perusta. Tämä kulma on mielestäni tärkeä ottaa huomioon, kun puhutaan kivun hoidosta, Anniina kuvailee.
Hän haluaakin muistuttaa, että kaikissa kiputiloissa oma aktiivisuus on tärkeimmässä roolissa. Kipulaastarin lisäksi onkin hyvä muistaa myös muun omahoidon tärkeys, esimerkiksi oikeanlainen kehonhuolto ja asiantuntijan laatimien oikeaoppisten harjoitteiden tekeminen.
Todella helppo ottaa käyttöön
Kipulaastareita on saatavilla kahdeksan erilaista, jokainen niistä muotoiltu sopimaan juuri sille tarkoitettuun niveleen tai kehonosaan. Valikoimassa on laastari niskaan, selkään, olkapäähän, kyynärpäähän, polveen ja nilkkaan. Näiden lisäksi tarjolla on laastarisetti kuukautiskipuihin sekä pyöreä universal-laastari.
Samaa laastaria voi käyttää jopa viisi päivää, mikä tekee käytöstä todella vaivatonta. Laastarin vaikutus alkaa kuitenkin nopeasti, jopa minuuteissa.
Anniina kiittää laastarin hyvää pysyvyyttä koko hoitojakson ajan.
– Omassa käytössä olen huomannut, että laastari kestää hyvin myös esimerkiksi treenin ja suihkun, hän kertoo.
Laastarista ei kuitenkaan jää liimajäämiä, eikä se aiheuta allergisia reaktioita. Kokonaisuudessaan hoidon testaaminen on siis turvallista ja yksinkertaista.
– Mielestäni on hyvä, että tällaisia matalan kynnyksen kivunlievitystä tarjoavia tuotteita on saatavilla, Anniina summaa.
Lue lisää: https://www.terveystekniikka.fi